موسیقی و مزایای یادگیری آن در کودکان
بسیاری از ما به موسیقی و یادگیری آن علاقه داریم وهمچنین دوست داریم از چگونگی ی اینکه یک لالایی و یا یک آهنگ بی معنا میتواند کودک و والدین را لحظاتی آرام کند بدانیم . شاید یکی از چیزهای مورد علاقه که ما درباره ی موسیقی دوست داریم توانایی موسیقی در تضمین سلامتی و رشد مغزی است . موسیقی در زمینه های مختلفی میتواند برای کودکان مانند زبان، ریاضی، تمرکز و مهارتهای اجتماعی و...... مفید باشد.
بنابراین، چه کودکتان موسیقی یاد بگیرد یا نه، سعی کنید تا حد امکان او را در معرض موسقی قرار دهید تا از مزایای آن بهرهمند شود.
رشد شناختی کودکان :
زمانیکه کودکان به مهد کودک میروند، با طیف گسترده ای از ژانرهای موسیقی آشنا میشوند به دلیل اینکه با چیزهایی که موسیقی به آنها یاد میدهد روبرو شوند. یک ماه ممکن است با موسیقی کلاسیک آشنا شوند ، ماه بعدی شما و فرزندتان ممکن است بداهه نوازی و بعد احساسی موسیقی را با شنیدن موزیکی با ساز جاز تجربه کنید. همچنین ممکن است ما با نواختن سازهایی مثل طبل های آفریقایی و آمریکای جنوبی، شروع به حرکت یا رقص کنید.
رشد مغز :
مطالعات عصب شناسی نشان میدهد که موسیقی میتواند باعث تقویت عملکرد مغز در کودکان شود. فعالیتهای موسیقی مانند نواختن ساز، خواندن یا شنیدن آهنگ باعث تحریک مغز میشود و این تمرین مغز با ایجاد ارتباطات عصبی جدید، باعث بهبود ساختار مغز میشود.
مهارتهای زبان :
همچنین مطالعات نشان میدهد، گفتار در کودکان جوانی که درکلاسهای موسیقی شرکت میکنند بهبود یافته و خواندن را بهتر یاد میگیرند. یادگیری موسیقی به توسعه سمت چپ مغز، که مربوط به زبان و منطق است، کمک میکند، به تشخیص صدا کمک میکند و ریتمها را آموزش میدهد. آهنگها همچنین به کودکان کمک میکنند تا اطلاعات را به خاطر بسپارند.
مهارتهای ریاضی :
موسیقی میتواند به پیشرفت مهارتهای ریاضی کمک کند. با گوش دادن به ضربهای موسیقی کودک شما میتواند تشخیص الگو و حل مسئله را یاد بگیرد. همچنین در کودکانی که موسیقی میخوانند، هوش فضایی و توانایی شکل دادن به تصاویر اشیای ذهنی ( مهارتهایی که برای ریاضیات یپیشرفته تر مهم هستند )، بهبود یافته است.
حافظه، توجه و تمرکز :
مطالعات اخیر نشان داده است، افرادی که موسیقی یاد گرفتهاند حافظه بهتری در به خاطر سپردن چیزها حتی زمانیکه ذهنشان با مشکلات دیگری در کار بسیار مشغول است دارند. همچنین یادگیری موسیقی به تمرکز قابل توجهی نیاز دارد و یادگیری موسیقی به بچه ها یاد میدهد که بتوانند بر روی مطالب متفاوت تمرکز داشته باشند.
افزایش هماهنگی :
مانند بازیهای ورزشی، فعالیت بدنی یا رقصدن با موسیقی به مهارتهای بدنی کودکان کمک میکند. آهنگ ساختن شامل فرایندی فراتر از بکار گرفتن اصوات و انگشتها است بدلیل اینکه فرد مجبور به استفاده از گوشها و چشمها و همچنین ماهیچههای بزرگ و کوچک در یک زمان میشود و همین روند در به کارگیری بدن و ذهن بصورت همزمان کمک میکند.
موفقیت و نظم و انضباط :
یادگیری موسیقی به کودکان میآموزد که در جهت اهداف کوتاه مدت حرکت کنند، روال خود را توسعه دهند و نظم و انضباط را تمرین کنند. وقت منظم گذشته از زمان مشخص برای تمرین، باعث ایجاد تعهد و صبر میشود. تسلط بر یک قطعه جدید موسیقی منجر به حس موفقیت و غرور میشود و به کودکان در یادگیری ارزش نظم و انضباظ کمک میکند.
مهارتهای اجتماعی :
ساخت موسیقی با دیگران ( مثلا در یک گروه یا گروه کر ) مهارتهای احساسی و اجتماعی کودکان را بهبود میبخشد. کودکان کار با دیگران را بعنوان کار تیمی یاد میگیرند و حس همدلی خود را توسعه میدهند. محققان دریافتهاند، زمانیکه کودکان با یکدیگر موسیقی مینوازند ( از ریتمهای ساده گرفته یا یک اجرای بزرگ گروهی ) بهتر میتوانند احساسات دیگران را درک کنند و به آنها پاسخ دهند.